تاريخچه پل چوبی
پل چویی معروف به پل سعادت آباد که با عرض کم و طول ۱۴۷ متر بر روی زاینده رود در فاصله سی و سه پل و پل خواجو ساخته شده است، از بناهای دوره شاه عباس دوم در سال ۱۰۶۵ هجری قمری به شمار می رود. این پل، ارتباط باغ ها سلطنتی دو ساحل شمالی و جنوبی رودخانه را با باغ های وسیع سعادت آبادو بناهای با شکوه هفت دست، آیینه خانه، کشکول و نمکدان برقرار می ساخت و محل عبور خانواده شاه صفوی، امرا، اشراف، مهمان ها و سفیرانی بود که اجازه ملاقات با شاه عباس دوم را می یافتند.وجه تسمیه این پل به چویی و در تلفظ عامه مردم به چوبی، که در قرن اخیر متداول شده است، به مناسبت جوی کوچک ظریفی از سنگ پارسی بود که در عهد صفوی بر روی پل تعبیه شد. این جوی آب را از طرفی به طرف دیگر پل جاری می کرد. در قسمت شرقی و غربی این پل، آب رودخانه به صورت دریاچه ای در می آید که به همین لحاظ به پل دریاچه نیز معروف است. این پل در حد فاصل خیابان های کمال الدین اسماعیل و بوستان آیینه خانه کنونی قرار دارد.این پل راه اختصاصی برای رفت و آمد کاخ هفتدست و کوشک آیینه خانه به شمار میآمده و روی این پل جوی آبی روان بوده به این مناسبت آن را پل جویی نامیدند این پل با عرض کم و طول حدود صد و چهل و هفت متر در شهر اصفهان میان دو پل اللهوردی خان و پل خواجو واقع شده است . این پل به دستور شاه عباس دوم در سال هزار و شصت و پنج قمری ساخته شدبرج شش گوشه وسط پل با چشمههای آب جاری فرح بخش حال امیران، اشراف، مهمانان و سفیرانی بود که به دیدن شاه میآمدند .در قسمت غربی این پل آب رودخانه به صورت دریاچهای در میآمد به همین لحاظ به آن " پل دریاچه " هم گفته میشد. نام دیگر آن پل سعادتآباد میباشد . این پل هماکنون در خیابان کمال اسماعیل واقع شده است .
درباره پل چوبی
پل جویی برای رفت و آمد عموم مردم ساخته نشده بلکه تنها وسیله ارتباط باغهای سلطنتی دو کناره شمالی و جنوبی رودخانه یعنی باغ معروف به " باغ دریاچه " با باغهای وسیع سعادت آباد میان پل اللهوردی خان و پل خواجو و بناهای با شکوه کاخ هفتدست و کوشک آیینهخانه و کشکول و نمکدان بودهاست و در واقع محل عبور خانواده شاه صفوی ، امیران ، بزرگان ، مهمانها و سفرایی بوده است که اجازه دیدار با شاه عباس دوم را داشتهاند.
نام اصلی این پل "سعادتآباد " بوده و به دلیل مجاورت با هفت کاخ از کاخهای سلطنتی عصر شاه عباس دوم "پل هفت دست " نیز خوانده میشده است .
در کتاب فواید الصفویه که از مآخذ تاریخ عهد صفویان است به روشنی نام این پل " پل سعادتآباد " آمده است و نویسنده آن کتاب در روزگار صفوی بنای " شهر تازهای " را به محاذات باغ سعادت آباد در سال هزار و شصت و نه هجری و همزمان با هفدهمین سال سلطنت شاه عباس دوم متذکر میگردد.
این برای آمدوشد عامهٔ مردم نبودهاست بلکه تنها وسیلهٔ ارتباط باغ های سلطنتی دو کناره شمالی و جنوبی رودخانه یعنی باغ معروف به «باغ دریاچه» با باغ های گستردهٔ سعادت آباد میان پل اللهوردی خان و پل خواجووبناهای با شکوه هفت دست و آیینهخانه و کشکول و نمکدان بودهاست و در اصل محل عبور خانواده شاه صفوی و امرا و بزرگان و مهمانها و سفرایی بودهاست که اجازه دیدار با شاه عباس دوم را داشتهاند.پل جویی (یا پل چوبی) اصفهان